След множество обрати и пропуснати мачболи: Остапенко надви Квитова в Дубай

от в 15:37 на 17.02.2022
Владислав Риждов

Йелена Остапенко и Петра Квитова откриха днешните четвъртфинали от надпреварата в Дубай с драматична битка, в която интригата остана жива до последното разиграване. Чехкинята сервираше на два пъти за крайната победа, но в крайна сметка претърпя болезнено поражение с 7:5 5:7 (9)6:7 в мач, който продължи почти три часа.

Остапенко, която е по-високо ранкираната от двете, излъчваше увереност още от старта на двубоя и с безгрешна игра бързо поведе с 4:1. Последва обаче отпускане от страна на световната номер 21 и Квитова записа безапелационните четири поредни гейма на сметката си. Последва ново равенство в резултата, но в края опитната чехкиня остана търпелива и съумя да се измъкне откриващия сет.

Втората част премина в равностойни темпове, с единствената разлика, че в самото ѝ начало бившата номер 2 реализира пробив, чрез който пое водачеството на корта. Изглеждаше, че Квитова постепенно се връща позабравената форма и беше въпрос на време да се класира за полуфиналите. Тя сервираше за мача при 5:4, като дори бе на две точки от успеха, но не бе достатъчно категорична в сервис гейма си и така събитията на корта претърпяха обрат. Остапенко върна брейка пасив, а в остатъка не даде нито гейм повече на съперничката си, за да изравни резултата.

Разочарованието за двукратната носителка на титли от Шлема бе пълно и в решаващия сет. Остапенко дръпна рано с 2:0, но Квитова се мобилизира навреме и мигновено възстанови паритета. Двете съпернички продължиха да бъдат безгрешни от линията за сервис, докато не се стигна до деветия гейм. В него опитната левичарка се добра до пробив, с който си даде възможност да сервира за мача. Но и този път обаче тя бе разочарована, след като инкасира рибрейк, а впоследствие се стигна до тайбрек. В него пък развръзката не беше по-малко интересна. Квитова стартира с комфортна преднина от 4:2, но както ставаше многократно в хода на срещата, точките бяха изравнени. Латвийката дори първа достигна до мачбол, но не го материализира, преди да надделее с финалното 11:9.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След множество обрати и пропуснати мачболи: Остапенко надви Квитова в Дубай Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta dubai | дубай | йелена остапенко | обзор | петра квитова | тенис турнир в дубай - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook