След оплакванията на Зверев: Циципас намекна за умишлено подпомагане на Алкарас

от в 10:36 на 10.05.2022
Калоян Соколов

 Надпреварата в Мадрид приключи преди два дни, само че случилото се в испанската столица продължава да се дискутира, защото Александър Зверев отправи някои сериозни критики към провеждането на събитието. Германецът трябваше да изиграе два поредни мача, които завършваха много след полунощ местно време и той нямаше никакви сили да се противопостави на Карлос Алкарас във финала. Световният номер три разказа как не е имал възможност да си легне по-рано от 4 сутринта и изобщо не е бил на себе си, след като почти не е спал в рамките на 48 часа. Саша определи като "позорна" работата на ATP, а Стефанос Циципас се присъедини към своя колега, защото мина през абсолютно същото в испанската столица.

"Беше очевидно, че денят трябваше да започне с женския финал. Публиката също щеше да е доволна, ако програмата беше открита с подобен значим двубой. Мъжките полуфинали трябваше да се изиграят един след друг във вечерната сесия. Аз също не бях никак щастлив от изготвената програма. Успях да си легна чак в 3:30 сутринта, което напълно унищожи ритъма ми, а все пак ми предстоеше полет до Рим и участие на също толкова важен турнир.

Има много теории за случилото се, но сега не е моментът за спорове. Само казвам, че определени турнири биват управлявани от определени агенции и силно се надявам те да не упражняват правомощията си по непозволен начин, макар че силно се съмнявам. Не желая да навлизам в повече детайли" - завърши гневно шампионът от Монте Карло

Припомняме ви, че IMG откупи правата за Мастърса в Мадрид през миналата година, а Карлос Алкарас бива менажиран от същата агенция и вероятно гъркът намесва точно този конфликт на интереси.

Източник: GoTennis.Ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След оплакванията на Зверев: Циципас намекна за умишлено подпомагане на Алкарас Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | мадрид | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook