След отказване на Лайович: Гарин върна надеждите на Чили за победа над Сърбия!

от в 13:39 на 03.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден на ATP Cup стартира по страхотен начин за Сърбия, след като играещият като втора ракета на страната Филип Краинович надделя над Алехандро Табило в изключително драматичен двубой и донесе първа точка на отбора си в сблъсъка срещу Чили. Това стана факт след три оспорвани сета, последният от които завършил с тайбрек в полза на западната ни съседка, за да бъде оформено крайното 6:4 3:6 7:6(5). 

В срещата между първите ракети един срещу друг се изправиха Душан Лайович и Кристиан Гарин, чийто мач също беше равностоен, но в началото на третата част сърбинът получи крампа и нямаше възможност да продължи двубоя, което върна Чили в битката за победата след 4:6 6:4 3:0 и отказване.

Нивото на двамата сервиращи беше изключително ниско в самото начало и всеки от тях имаше ранен шанс за пробив в началото на мача, но никой не се възползва от него. Впоследствие обаче посрещачите установиха пълна доминация, печелейки осем от следващите девет гейма, а единствено Лайович задържа подаването си в този период от срещата и заслужено спечели откриващия сет.

Гарин продължи да изпитва проблеми от сервис линията и в дебютните минути на втората част, откривайки нови две възможности за брейк пред съперника, но показа характер и се спаси от ранно изоставане. От там насетне двамата играчи значително стабилизираха подаването си и не позволяваха да се стигне до брейкбол. Повратният момент дойде в деветия гейм, когато началният удар на сърбина се пропука и така чилиецът осъществи късен пробив, спомогнал за възстановяването на паритета в сетовете.

В третата част Лайович изпитваше силно неразположение, което доведе до инкасирането на два брейка и пасив от 0:3, преди да вземе решение да сложи преждевременен край на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След отказване на Лайович: Гарин върна надеждите на Чили за победа над Сърбия! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | душан лайович | кристиан гарин | Обзори | сърбия | чили

Коментари





Следвайте ни в Facebook