След раздялата с Джокович: Мариан Вайда започна работа със свой сънародник

от в 19:23 на 02.05.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще сбъркаме, ако посочим Мариан Вайда за най-значимата фигура в кариерата на Новак Джокович, след като започва работа с Ноле, когато той е все още невръстен тийнейджър и го превръща в един от най-великите играчи изобщо. Словакът е лично назначен от семейството на 20-кратния шампион от Шлема и се превръща в един от най-близките хора на световния номер едно, като двамата развиват страхотно приятелство и отношенията им далеч не се свеждат просто до съвместно сътрудничество.

На практика Вайда вижда как едно талантливо момче се превръща в изключително успешен мъж и е бил част от екипа на сърбина от самото начало на неговата кариера. През миналия сезон обаче настъпи известен разрив във връзката им, тъй като наставникът е бил категорично против участието на балканеца в Олимпийските игри, но тенисистът не го е послушал и това довежда до разногласия от професионален характер между двамата.

Така специалистът реши да потърси ново предизвикателство, оставяйки Джокович в сигурните ръце на Горан Иванишевич. Все пак Вайда признава, че винаги ще остане близък до бившия с подопечен и ще му стиска палци на всеки един турнир. Първата ракета на света пък покани доскорошния си треньор на специална церемония на финала в Белград и го награди със специален трофей за общия му принос през 15-те им години на работа.

Изглежда пък, че Вайда вече е намерил състезател, на когото да помага, съдейки по разпространените днес кадри в социалните мрежи. Там може да се види как наставникът е на корта заедно със своя сънародник Алекс Молчан. 24-годишния играч наскоро направи своя дебют в топ 50 на световната ранглиста и постоянно прогресира в световната класация, така че категорично специалистът има какво да доразвие в неговите качества, за да го превърне в претендент за класиране в решителните етапи на големите надпревари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След раздялата с Джокович: Мариан Вайда започна работа със свой сънародник Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | любопиттно | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook