След успеха над Григор: Медведев отново загуби сет, но е 1/2-финалист във Виена

от в 17:17 на 27.10.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев надгради над вчерашната си победа срещу Григор Димитров по възможно най-добрия начин и преодоля съпротивата на сънародника си Карен Хачанов, класирайки се полуфиналната фаза на турнира във Виена. Руснакът и топ поставен в схемата има повече от трудната задача пред себе си да защитава титлата си в австрийската столица, но това далеч не му попречи да вземе скалпа на своя добър приятел, като го сломи след 2 часа и 15 минути престой на корта - 6:3 3:6 6:3.

Така световният номер 3 се превръща в първият играч, намерил място във финалната четворка на надпреварата, където в спор за място в мача за отличието ще срещне един измежду участващия посредством "уайлд кард" Борна Гойо и четвъртия поставен Стефанос Циципас, с когото, както добре знаем от досегашните им съревнования, далеч не са в особено цветущи отношения.

Още от самото начало на двубоя първата ракета на Русия установи пълен контрол в разиграванията и умело дирижираше случващото се, като с монотонния си стил дочакваше грешките на съперника и се сдоби с ранен пробив аванс. Случилото се в крайна сметка не се отрази толкова негативно на световния номер 16, който стабилизира първия си сервис и отстоя следващите си подавания, макар и да му се наложи да спасява брейкболи, но същевременно не съумя да предложи нещо повече на ретур и фаворитът необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част подобрението в представянето на по-нискоранкирания руснак вече значително по-лесно се забелязваше, предвид факта че печелившите удари от неговата ракета се увеличиха многократно. Повишаването на агресията от страна на осмия поставен и зачестилите му излизания в близост до мрежата пък внесоха смут в действията на Медведев, който допусна известен спад в равнището и направи пагубна двойна грешка, с която предаде сервиса си в актива на своя сънародник. Оттам насетне Хачанов пое диригентската палка на корта и ни предостави нагледно класата на началния си удар, за да поднови равенството в отделните сетове.

С настъпването на решителната трета част световният номер 16 до голяма степен сам заличи всички сторено от себе си досега, след като неоправдано покачи риска в отиграванията си и инкасира поредица от неточности, което доведе до ключов пробив в актива на защитаващия шампион. Сдобил се с желаното предимство в резултата, бившият носител на титлата от US Open зададе твърде високо летвата в геймовете си на собствено подаване и благодарение на немислима грешка от форхенд на Хачанов в заключителния гейм, официализира успеха си на практика безпроблемно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След успеха над Григор: Медведев отново загуби сет, но е 1/2-финалист във Виена Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | карен хачанов

Коментари





Следвайте ни в Facebook