След загубен сет на 0: Кудерметова изхвърли световната №3 и ще дебютира на WTA 1000 1/2-финал

от в 17:30 на 03.05.2023
Мирела Николова

Вероника Кудерметова се намираше в серия от 4 поредни поражения, но това се промени през настоящия WTA 1000 турнир в Мадрид, където рускинята вече е част от най-добрите четири. За да достигне до полуфиналите, днес Кудерметова сломи съпротивата на световната №3 и финалистка от миналата година Джесика Пегула с 6:4 0:6 6:4, с което оформи битка срещу Ига Швьонтек или Петра Мартич за място на финала.

Началото на мача бе белязано от три поредни пробива, като световната №13 бе първата, която успя да спечели своето подаване и да вземе преднина от 3:1. Впоследствие тя отново допусна колебания на собствен начален удар и изгуби предимството си, ала след няколко отлично проведени акции от основната линия съумя отново да пречупи своята противничка и да поведе с 5:3, след което не срещна проблеми по пътя към това да запише откриващия сет в сметката си.

Втората част обаче пое в напълно различна посока, тъй като американката излезе изцяло преобразена и острите ѝ удари непрекъснато създаваха главоболия на по-нисокранкираната ѝ противничка. Същевременно Пегула се възползва от неубедителното подаване на рускинята и не пропускаше възможност да влезе агресивно в разиграването още с ретура си, което я изведе до цели три пробива и успех в сета, без да е загубила нито един гейм.

Развоят на третата част силно наподобяваше случилото се в първия сет, след като Кудерметова на два пъти поведе с пробив, но във всеки от случаите бе догонена и равенството бе възвърнато за 3:3. И тук обаче 12-ата поставена не позволи това да повлияе на представянето ѝ и съвсем скоро осъществи нов брейк на нула, който се оказа решителен за класирането ѝ на дебютен WTA 1000 полуфинал.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След загубен сет на 0: Кудерметова изхвърли световната №3 и ще дебютира на WTA 1000 1/2-финал Мирела Николова
Теми:  
wta | вероника кудерметова | джесика пегула | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook