След злощастен обрат в тайбрека: Григор и световният №140 останаха на крачка от победа на WTL

от в 14:57 на 22.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров остана на крачка от това да запише дебютната си победа при тазгодишното си участие на демонстративния турнир World Tennis League, след като за втори пореден мач отстъпи в тайбрек в мача си на двойки. Българинът, който представлява тима на "Каните", трябваше да си партнира със световния номер 140 Лойд Харис, заменил в последния момент титулярния избор Стефанос Циципас, като навярно именно тази рокада и нулевият опит в играта заедно между първата ни ракета и южноафриканеца повлия във важните моменти, за да се стигне до победа за тандема на "Соколите" - Тейлър Фриц / Сумит Нагал, които отмъкнаха успеха след 7:6(5), печелейки последните пет разигравания за съревнованието.

Така изоставането в резултата за селекцията на "Каните" се увеличава до 12:14 точки, преди в заключителния мач в карето, провеждащ се на смесени двойки, да видим Паула Бадоса и Лойд Харис за отбора с българско участие, докато за съперникът изборите на капитана Крис Гро са Тейлър Фриц и Сорана Кърстя.

Българинът имаше правото да даде старт на двубоя със собствен сервис и макар бившият номер три да не беше докрай убедителен в първите си подавания, то при достигането на решаваща точка, пласира отлично началния си удар и избегна опасността от инкасирането на пробив. Броени минути по-късно пък Гришо и Харис на свой ред имаха възможност да се откъснат напред в резултата, ала бомбастичните сервиси на Фриц излязоха на показ и паритетът в статуквото остана непроменен.

От този момент нататък пък проследихме сериозно покачване на равнището по отношение на собствените подавания от страна и на четиримата мъже в карето, като интригата на практика липсваше, както и атрактивните отигравания. В това русло бяхме отведени до ключовия 11-и гейм, когато южноафриканският партньор на Димитров допусна серия от неточности и позволи на съперниците да се сдобият с цели три възможности за пробив, но запази самообладание и засвидетелства класата на началния си удар, с което двойката на "Каните" оцеля.

В крайна сметка до брейкове не се стигна в никоя от двете посоки и логичният изход бе тайбрек, където Григор избра да вземе нещата в свои ръце и благодарение на отлично придвижване с краката в подготовката си за нанасянето на печеливш удар, съумя да създаде аванс от 5:2 точки за своя тандем. Тези събития далеч обаче не предвещаваха това, което се случи в следващите минути от двубоя, след като първата ни ракета и Харис изцяло изгубиха почва под краката си и не спечелиха нито едно от идните пет разигравания, което означаваше пълен обрат и победа в полза на Фриц и Нагал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След злощастен обрат в тайбрека: Григор и световният №140 останаха на крачка от победа на WTL Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | бгтенис | григор димитров | лойд харис | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook