Следващата седмица започва 12-ото издание на "Амбинор къп"

от в 17:56 на 30.03.2016
Tennis.bg

През следващата седмица ще се проведе 12-ото издание на тенис турнира "Амбинор къп". Засега участие са заявили състезатели от 25 клуба.

Наградният фонд ще бъде 2500 лева, а състезанието ще се проведе на клей кортовете на ТК "Левски". Победителят ще получи 1000 лева, а подгласникът му 500.

"До момента участниците са 62-ма, с двама по-малко от рекорда от миналата година, но заявките са отворени, така че може и да прехвърлим тази бройка", коментира директорът на надпреварата Димитър Войнов.

"Този турнир е важен за по-младите. В него те получават възможност да премерят сили с по-опитните играчи, да се развиват и да търсят реализация на по-голямата сцена. Не случайно интересът е толкова голям. Още повече, че турнирът е първи на открито за сезона," каза д-р Петър Велев, собственик на фармацевтичната компания "Екофарм", която осигурява финансово надпреварата.

Водач в схемата е Пламен Милушев, а под №2 Тихомир Грозданов, който ще опита да спечели за пети път това състезание. След тях са Цветан Михов и Илия Кушев.

Кушев е двукратен шампион през 2005 и 2014 година, а миналия сезон игра финал. Той възнамерява през този сезон да се завърне в турнирите на ITF, в които за последно игра през май 2008 година. 35-годишният Кушев смята да участва само в състезания в България.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващата седмица започва 12-ото издание на "Амбинор къп" Tennis.bg
Теми:  
амбинор къп | тенис | тк левски

Коментари





Следвайте ни в Facebook