Следващият опонент на Григор: Един от най-обещаващите младоци, когото не е срещал досега

от в 02:26 на 04.08.2022
Мирела Николова

Григор Димитров се завърна на корта след едномесечно отсъствие през днешния ден, но въпреки че бе далеч от най-добрата си форма, успя да се пребори за крайната победа срещу френския ветеран Адриан Манарино на старта на АТР 500 турнира във Вашингтон. Българинът изоставаше с пробив и 2:4 в третия сет, ала не се отказа до последно и осъществи обрат, за да достигне до осминафиналната фаза, където го очаква сблъсък със световния №54 Себастиан Корда, с когото до този момент не са се изправяли един срещу друг в официален мач.

Това стана факт, след като във втория етап на надпреварата американецът постигна експресен успех над поставения под №12 в схемата Себастиан Баез. Местният любимец бе по-стабилният от двамата във всеки един аспект от играта и реализирайки два пробива в първия сет и още един във втория, затвори срещата в своя полза след категоричното 6:1 6:4 и малко повече от час престой на корта, осигурявайки си осминафинален двубой срещу първата ни ракета.

22-годишният представител на домакините е сред най-обещаващите млади таланти в тениса, като към момента може да се похвали с една АТР титла, завоювана на турнира в Парма на клей през миналата година, както и достигане до №30 в световната ранглиста през май този сезон. Младокът е бил част от два осминафинала в надпревари от Големия шлем - на Ролан Гарос и Уимбълдън, но от началото на 2022-ра не успява да разгърне пълния си потенциал и най-доброто му постижение е полуфиналът в Ещорил, където допусна драматична загуба от Франсис Тиафо. Единственото участие на Корда във Вашингтон дотук в кариерата му датира от миналата година, когато записва победа над Вашек Поспишил в откриващата си среща, но в сблъсъка за място на четвъртфиналите отстъпва на Яник Синер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият опонент на Григор: Един от най-обещаващите младоци, когото не е срещал досега Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook