Следващият съперник на Григор: Играчът, когото повали за място на 1/2-финалите в Ротердам

от в 14:59 на 19.04.2023
Мартин Петков

Първата ни ракета Григор Димитров откри с рутинен успех участието си на АТР 500 надпреварата в Барселона, след като се нуждаеше от само 62 минути на корта, за да се разправи със световния номер 120 Емилио Гомес, отпускайки му едва четири гейма. Следващото препятствие, което се задава на пътя на най-добрия ни тенисист в турнира, обаче е от съвсем различен ранг спрямо днешния му противник, предвид факта че в осминафиналната фаза българинът ще трябва да премери сили с осмия поставен в схемата - Алекс де Минор.

Австралиецът по примера на нашето момче също днес постави начало на кампанията си в Каталуния, като макар и да срещна намиращия се в серия от шест поредни победи Александър Шевченко, който спечели титлата на Чаланджъра в Мадрид миналата седмица, то той го разгроми за едва 62 минути на корта с крайното 6:0 6:1. С успеха си световният номер 19, който при миналогодишното си участие в турнира пропусна два мачбола в полуфиналите и отпадна от бъдещия шампион Карлос Алкарас, подпечата класирането си последните 16 в състезанието и оформи сблъсък с Димитров.

Де Минор имаше наглед колеблив старт на сезона, по време на който все пак се поздрави с победа над Рафаел Надал при отборната надпревара United Cup, когато на родна земя в Австралия защитаваше цветовете на страната си. Впоследствие не постигна особено впечатляващи резултати при участието си в турнирите в зала на Стария континент, преди отвъд океана да разкрие пълния си потенциал на АТР 500 надпреварата в Акапулко, когато се оказа над всички и завоюва най-голямата титла в досегашната си кариера, явяваща се седми АТР трофей в колекцията му.

Австралиецът определено не е с реноменото на специалист на клей, като на червени кортове има 16 победи срещу цели 23 поражения в Тура, но въпреки това, стилът му, градящ се около продължителните размени от основната линия, го прави опасен на всички настилки. Най-доброто му класиране в световната ранглиста пък е №15, до което се изкачва в средата на 2021-ва година. До момента Димитров и Де Минор имат общо четири изиграни срещи, като успехите към момента са поравно.

Нашето момче триумфира в първия двубой помежду им, състоял се в осминафиналите на US Open през 2019-а, след което обаче допуска две последователни поражения съответно в Антверпен през 2020-а и на Мастърса в Канада през 2022-ра, преди по-рано тази година да го надвие на четвъртфиналите в Ротердам, когато спаси и два мачбола по пътя към победата. Трябва да отбележим също така, че с българина и световния номер 19 на корта никога не е скучно, като оспорваната битка помежду им неизменно е гарантирана, а за нас остава да се надяваме, че през утрешния ден родният ни представител ще успее да вземе превес в съперничеството си срещу въпросния опонент.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Следващият съперник на Григор: Играчът, когото повали за място на 1/2-финалите в Ротердам Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | барселона | григор димитров | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook