Смазващо: Швьонтек "върза два геврека" на финалистка от Ролан Гарос за успешен старт в Рим!

от в 15:22 на 12.05.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек през настоящата тенис кампания не успява да наложи същата си тази доминантност на корта отпреди година, когато записа 37 поредни победи, като дори и на клей, който е най-добрата настилка за полякинята, то тя допусна да изгуби мач, макар и това да се случи срещу най-добрата тенисистка досега през 2023-та - Арина Сабаленка, на финала в Мадрид. Изминаха едва шест дни от сблъсъка за отличието в испанската столица, като без време за губене, световната номер едно още днес се завърна на корта за кампанията по защитата на титлата си на WTA 1000 надпреварата в Рим, където потегли с разгром над бившата подгласничка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова, подчинявайки я за само 68 минути игра - 6:0 6:0.

Именно във Вечния град топ поставената е доказвала неведнъж колко добре се чувства, като след трофеите си при последните две издания на състезанието, то Ига изглежда устремена към осъществяването на хеттрик в италианската столица, а следващото препятствие на пътя ѝ се явява една измежду Леся Цуренко и 28-ата в схемата Бернарда Пера, която първата ракета на планетата надигра в Мадрид.

Още от самото начало на двубоя Швьонтек засвидетелства желанието си да дирижира случващото се, като умело провеждаше акциите си в офанзивен план, с което не даваше никакъв шанс за отговор на рускинята и на бърза ръка излезе напред с два пробива аванс. Последва момент на вдъхновение за някогашната финалистка в Шлема, която съвсем скоро се сдоби с точка за рибрейк и първи гейм на сметката си, ала до подобен развой на събитията не се стигна, след като световната номер едно вдигна оборотите и "върза геврек" на съперничката си.

Във втората част превъзходството на полякинята достигна съвсем нови висини, при което тя лимитира всички шансове пред Павлюченкова за отговор, и можехме да видим защитаващата шампионка в най-добрата си светлина. Именно настроението в играта на Ига изигра основополагаща роля за това, че всичко ѝ се получаваше през днешния ден и тя завърши сблъсъка по възможно най-впечатляващия начин, след като "върза втори геврек" на рускинята. Любопитното е, че не за първи път на турнира в Рим се случва Швьонтек да спечели мач, без да отпусне нито гейм на своята опонентка, предвид факта че на финала в италианската столица през 2021-ва година трикратната носителка на "мейджър" трофеи надви със същия резултат бившата номер едно Каролина Плишкова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смазващо: Швьонтек "върза два геврека" на финалистка от Ролан Гарос за успешен старт в Рим! Мартин Петков
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | ига швьонтек | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook