Смут на Острова: Федерер наруши кралския протокол при срещата си с Кейт Мидълтън на Уимбълдън

от в 14:50 на 05.07.2023
Мирела Николова

Откритото първенство на Великобритания имаше специален гост през вчерашния ден, след като Роджър Федерер се завърна на корта, на който изживя някои от най-паметните си мигове в кариерата. Забележителната кариера на Маестрото, който се оттегли от тениса в края на миналата година, бе почетена на специална церемония в All England Club, след която легендарният швейцарец бе настанен в Кралската ложа на Централния корт в близост до своята съпруга Мирка и принцесата на Уелс Кейт Мидълтън.

По-наблюдателните фенове обаче забелязаха, че при визитата си рекордьорът по титли в турнира наруши строгия кралски протокол. При поздрава си с принцесата на Уелс Маестрото докосна гърба ѝ, което е в разрез с установения правилник в Обединеното кралство, според който членовете на кралското семейство не бива да бъдат докосвани на публично място освен ако самите те първи не инициират контакт, подавайки ръка.

Разбира се, действията на 20-кратния шампион от Шлема по никакъв начин не помрачиха настроението на Кейт, която заедно с хилядите зрители по трибуните почете постиженията на Маестрото с бурни аплодисменти.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Смут на Острова: Федерер наруши кралския протокол при срещата си с Кейт Мидълтън на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | кейт мидълтън | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook