Според "Marca": Рафаел Надал ще пропусне Уимбълдън за втора поредна година

от в 21:36 на 03.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал намери място във финала на Ролан Гарос през днешния ден, но едва ли испанецът може да изпита някакви положителни емоции от този факт, след като Александър Зверев обърна своя глезен и трябваше да напусне корта на патерици. Все пак Матадора може да бъде доволен от борбения дух, който показа в близо трите си прекарани часа на корта и определено вече е сериозен фаворит за титлата в Париж, защото ще срещне в спора за трофея един измежду Марин Чилич и Каспър Рууд. Норвежецът и хърватинът нямат никакъв опит на тази фаза от надпреварата във френската столица, а освен това никой измежду тях не е побеждавал Надал на червена настилка.

Рафа пък определено би оценил много високо свой евентуален 14-ти триумф на Откритото първенство на Франция, защото само допреди две седмици участието му беше под въпрос. Това се дължеше на поредните премеждия от страна на Надал с неговата хронична травма в областта на стъпалото. Манакорецът многократно спомена, че въпросната травма е неизлечима и дори заговори за отказване. 

На фона на тези обстоятелства, то не е никак изненадващо, че 21-кратният "мейджър" шампион обяви преди броени минути как възнамерява да си вземе почивка след края на турнира и няма намерение да играе на Уимбълдън. Така надеждите на неговите фенове за "Календарен шлем" се изпаряват, тъй като испанецът сам се извади от сметките за евентуално спечелване на всички състезания от Големия шлем в рамките на един сезон.

Припомняме ви, Матадора не се изяви на "свещената трева" поради същите физически проблеми и в миналото издание на надпреварата в британската столица. Всъщност Уимбълдън не е донесъл особено позитивни емоции за ибериеца от дълго време насам, като Рафа за последно е вдигал купата там през 2012-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Според "Marca": Рафаел Надал ще пропусне Уимбълдън за втора поредна година Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Пресконференции | рафаел надал | ролан гарос 2022 | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook