Спрямо ранкинга: България е първа резерва за ATP Cup

от в 09:58 на 17.12.2020
Диана Андреева

По-рано днес ATP обявиха официалния график за първите седем седмици от новата година и макар и леко неочаквано - ATP Cup ще има. Отборното състезание, което за първи път се проведе през 2020, се очакваше да не се състои, поради мерките за сигурност относно COVID-19, но изглежда че тенис асоциацията и австралийската федерация са успели да измислят начин, по който турнирът да се проведе.

За разлика от миналата година обаче, в надпреварата ще участват само 12 отбора. Състезанието ще бъде един от трите ATP турнира през тази седмица, които ще се състоят в Мелбърн, а се очаква да се състоят и две WTA събития по същото време и на същото място.

Ще участва ли България на ATP Cup?

Поради намаления брой отбори, които ще участват, за момента България не е в списъка. Първата ни ракета Григор Димитров е номер 19 в световната ранглиста, като пред него има само 12 тенисисти, от различни страни.

Това означава, че спрямо ранкинга, нашият тим е първа резерва и при отказването на един от първите 12 отбора, ще можем отново да гледаме България с капитан Григор Димитров на ATP Cup.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спрямо ранкинга: България е първа резерва за ATP Cup Диана Андреева
Теми:  
atp cup | българия | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook