Стан Смит: Род Лейвър можеше да бъде по-успешен от Голямата тройка

от в 13:11 на 28.08.2021
Диана Андреева

Кой е най-великият тенисист в историята? Това е най-актуалният въпрос в тенис света през последните години, а повечето хора се спират на някой състезател измежду Голямата тройка. Според Стан Смит обаче има играч, който не е за подценяване, ала за съжаление не е реализирал изцяло потенциала си. Кой всъщност е той и какво е мнението на бившия световен номер едно по темата разкава самият той в интервю, а ето и отговора му:

„Мисля, че има шестима тенисисти, които трябва да бъдат определяни като най-великите в историята – Сампрас, Лейвър, Борг и настоящата „Голяма тройка“. Врявам, че имаме огромен късмет, че Федерер, Надал и Джокович продължават да се състезават. Невероятно щастие е да имаме възможност да наблюдаваме едновременно трима от най-добрите някога състезавали се атлети. Това е една удивителна ера в тениса, която, за съжаление, ще приключи след няколко години.

Мисля, че единственият от днешните играчи, който щеше да е много успешен и по мое време, е Роджър Федерер. Неговият стил на игра е много изчистен и прецизен. Освен това, в продължение на доста години той използваше ракета, чийто размер бе по-малък от тези, с които се играе днес.

Да, постигнатото от „Големите трима“ е сюрреалистично, но в същото време непрестанно си задавам въпроса колко можеше да спечели Лейвър? Говорим за човек, който игра на 17 финала на Големия шлем и спечели 11 от тях, като в същото време не игра на „мейджър“ турнир в продължение на почти шест години. В тези 21 турнира, които пропусна, Род можеше спокойно да спечели десет титли, тъй като доминираше както преди, така и след този период.", завърши той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стан Смит: Род Лейвър можеше да бъде по-успешен от Голямата тройка Диана Андреева
Теми:  
бьорн борг | голяма тройка | новак джокович | пийт сампрас | рафаел надал | род лейвър | роджър федерер | стан смит

Коментари





Следвайте ни в Facebook