Стана ясно името на първия неваскиниран играч, който пропуска Аустрелиън Оупън!

от в 11:36 на 11.12.2021
Калоян Соколов

Аустрелиън Оупън се превърна в първия турнир, който изисква задължителна ваксинация от страна на играчите. Това беше обявено още в края на октомври от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук, а въпросното правило е в сила за всеки един чужденец, който иска да посети Австралия. Така веднага се породи въпроса дали всички състезатели ще си поставят ваксината против коронавирус, за да си дадат шанс за участие в дебютната надпревара от Шлема за сезона, като вече имаме отрицателен отговор на хоризонта.

Пиер-Юг Ербер сам призна, че все още е неваксиниран и пътуването до Мелбърн не е опция за него, имайки предвид ниската му позиция в световната ранглиста и голямата вероятност да допусне ранно поражение в турнира. Световният номер 110 обяви как вместо това ще играе на Чаланджър състезания в Европа, където ще се опита да спечели достатъчно точки с идеята отново да си върне мястото в топ 50.

Французинът обаче определено ще разочарова партньора си на двойки Никола Маю,с когото имат цели пет титли от Големия шлем при тандемите, включвайки в това число триумф именно на Откритото първенство на Австралия. Маю също досега не е завършил ваксинационния процес, след като преболедува вируса и изглежда малко вероятно да го стори, тъй като няма да може да разчита на своя постоянен партньор в карето.

Ербер пък споделя как е негов личен избор да не се е ваксинирал до този момент, но сам не знае докога би могъл да продължава така, защото процесът става задължителен в много страни и може да се окаже невъзможно да практикува професията си, ако не предприеме тази стъпка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стана ясно името на първия неваскиниран играч, който пропуска Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | ваксини | любопитно | никола маю | пиер-юг ербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook