Страхотен Джак Дрейпър се предаде пред метеорологичните условия в Маями; Кокинакис спря Мочизуки

от в 21:02 на 25.03.2021
Диана Андреева

Шинтаро Мочизуки събра погледите на всички тенис фенове с представянето си на Мастърс турнира в Маями. 17-годишният японец се класира за основната схема на надпреварата, но отстъпи на Танаси Кокинакис в последователни сетове - 6:3 6:3 и остана на крачка от дебютна победа на ниво ATP в своята кариера. Независимо че не намери място във втори кръг на надпреварата, Мочизуки си осигури сериозен прогрес в световната ранглиста. От следващата седмица той ще бъде номер 525 в класацията, а това означава, че ще запише скок със 129 места. 

Напрежението изигра роля в днешното представяне на японеца, който допускаше доста непредизвикани грешки, а това позволи на Кокинакис, да печели лесно точките. Танаси се да задържа възможно най-дълго всяко рразигравае, а това му позволи след малко под 90 минути на корта да се красираза за следващия кръг, където негов опонент ще бъде Мартон Фучович. 

Друг тенисист, роден през 21 век, а именно Джак Дрейпър, демонстрираше страхотен тенис и изправи своя опонент Михаил Кукушкин пред сериозни затруднения, отстъпвайки първия сет със 7:5. Двубоят бе в разгара си, а Дрейпър дори спаси сетбол, но след ново продължително разиграване британецът падна на корта, а това бе и краят на мача. По-късно стана ясно, че поради интензивността на точките и високите температури в Маями, организмът на Джак не е издържал и проблеми с дишането и пулса го принудиха да се откаже.

Това безспорно не беше начинът, по който 19-годишният състезател искаше да завърши първият си мач на ниво ATP, но безспорно кариерата му тепърва започва. Кукушкин, макар и да не бе в най-добрата си форма, продължава напред в Маями, а в спор за място на трети кръг го очаква Аслан Карацев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотен Джак Дрейпър се предаде пред метеорологичните условия в Маями; Кокинакис спря Мочизуки Диана Андреева
Теми:  
маями | михаил кукушкин | танаси кокинакис | тенис турнир в маями | шинтаро мочизуки

Коментари





Следвайте ни в Facebook