Страхотна Халеп надделя над талантлива тийнейджърка и очаква Радукану в трети кръг

от в 00:06 на 09.10.2021
Мирела Николова

Световната №17 Симона Халеп имаше труден сезон, след като на няколко пъти бе принудена да прекара известно време извън турнири поради контузии. Въпреки това изглежда, че тези проблеми вече са зад гърба на румънката, която днес затвърди отличното си представяне на US Open, където достигна до осминафиналите, със солидна победа над обещаващата млада надежда на Украйна - Марта Костюк. В дебютния сет станахме свидетели на страхотна битка, от която в крайна сметка победител излезе по-опитната тенисистка, като от там насетне румънката не остави никакви шансове на опонентката си и се поздрави с крайния успех - 7:6(2) 6:1. По този начин тя си гарантира място в третия кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу победителката от срещата между Ема Радукану и Александра Саснович.

Двубоят стартира трудно за сервиращите, които още в първите си подавания бяха изправени пред опасност от загуба на сервис гейма си. Въпреки че се опазиха от инкасиране на брейк в дебютните минути на мача, то неизбежното се случи след първата почивка, когато Костюк отново бе изключителна агресивна на ретур и реализира пробив. Отговорът на Халеп обаче не закъсня, като тя незабавно се мобилизира и осъществи рибрейк, стопявайки моментално разликата в резултата. Паритетът бе запазен до самия край на сета, което наложи изиграването на тайбрек, в който бившата водачка в ранглистата демонстрира отлична игра и заслужено поведе в общия резултат.

Вторият сет се разви далеч по-праволинейно, тъй като изглеждаше, че неуспешният развой на предходната част се е отразил негативно на увереността на тийнейджърката, от чиято ракета все по-често се наблюдаваха пропуски. Опитната румънка не пропусна да се възползва от колебанията на своята съперничка и набързо се откъсна напред с аванс от пробив и 3:0. Макар Марта да успя да спре серията на противничката си, то силите ѝ не бяха достатъчни за обрат и след нов брейк на сметката на Халеп мачът бе решен в полза на двукратната шампионка от Шлема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотна Халеп надделя над талантлива тийнейджърка и очаква Радукану в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
wta | индиън уелс | марта костюк | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook