Страхотни новини! Уимбълдън става пълен 14-дневен турнир

от в 15:33 на 27.04.2021
Калоян Соколов

Уимбълдън е най-старият тенис турнир в света и безспорно един от най-престижните такива. Голяма част от играчите обаче недоволстват от прословутите британските традиции, които почти не са се изменили от началото на надпреварата през 1877-а година. Така например и до днес състезателите трябва задължително да излизат на корта с бели екипи, което неведнъж е било обект на сериозни негодувания от тенис величието Андре Агаси, като американецът дори умишлено е бойкотирал събитието през ранните си години.

Друга особеност през времето пък е била тази, че всяка първа неделя на "свещената трева" е била почивен ден и всички осминафинали са се изигравали през идния понеделник. Това правеше Уимбълдън единственият турнир от Шлема, който не се провежда в пълен 14-дневен график, но тези дни вече са история.

Организиторите на надпреварата дадоха пресконференция и обявиха някои важни новини. Сред акцентите бяха строгите наказания, които ще влязат в сила при евентуално нарушаване на мерките за сигурност от страната на играчите през тазгодишното издание, като излизане от т.нар "балон" ще се санкционира с дисквалификация и глоба в размер на 14400 британски лири.

Също така беше обявено, че турнирът е получил обезщетение в размерите на 180 милиона паунда, защото не можа да се проведе през миналия сезон. Безпорно обаче най-интересното съобщение се изрази в това, че от 2022-а година почивни дни на Шампионата не се предвиждат, което ще го направи пълна 14-дневно събитие и така ще го постави в изравнено положение с другите надпревари от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотни новини! Уимбълдън става пълен 14-дневен турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook