Страхотният тандем между Григор и Лазаров този път не успя

от в 07:25 на 05.01.2020
Димитър Панков
България победи  Молдова с 2:1. След като по-рано през деня Мико и Григор записаха двусетови победи над Козбинов и Албот на сингъл, сега българският тандем в лицето на Григор Димитров и Алекс Лазаров загубиха срещу молдовската двойка.Българите иззагубиха с 4:6,6:7. Играещият капитан Димитров реши да участва и в двойките по стратегически причини, за да увеличи още шансовете на България за продължаване напред в първото издание на ATP Cup.



 

Мачът започна равностойно, като молдовският тандем можеше да играе по-освободено понеже вече беше загубил шансове за продължаване напред в турнира. В третия гейм, в който сервираше Лазаров, молдовците съумяха да стигнат до пробив. Докрая, сетът вървеше гейм за гейм без шансове за посрещащите и по този начин Молдова поведе в резултата- 6:4.

България записа успех след триумф на Григор и Лазаров

 

Сетът започна с 0:30 за молдовците на сервис на Лазаров, но българите се събраха и след отразена възможност за пробив поведоха в сета- 1:0. Последва страхотна игра на Лазаров след чийто уинър от форхенд, България поведе с пробив. Молдовците не се предадоха и след няколко прекрасни ретура направиха рибрейк. Последваха два безпроблемни сервис гейма- 3;2 за България. Последва труден гейм за молдовците, който се стигна до решаваща точка спечелена след силен сервис на Албот. Нямаше проблеми за България в геймът на Григор. Последва труден сервис гейм за молдовците, които спасиха два шана за пробив, за да изравнят. Лазаров изигра стабилен гейм и Молдова сервира за оставане в сета. За трети пореден гейм Молдова се измъква с решаващата точка, която се равняваше на сетбол. След поредица от перфектни удари на Григор, България поведе с 6:5. Лесен гейм и сетът ще се реши с тайбрек. В тайбрекът молдовците надделяха с 7:4 и България спечели сблъсъка с 2:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страхотният тандем между Григор и Лазаров този път не успя Димитър Панков

Коментари





Следвайте ни в Facebook