Сълзи от щастие: Осака сътвори бляскав обрат срещу Бенчич и ще спори за трофея в Маями!

от в 00:31 на 01.04.2022
Мирела Николова

Наоми Осака премина през труден психологически период през изминалата година и пропусна голяма част от сезона, а през януари дори напусна първите 70 на световната ранглиста, след като не успя да защити трофея си на Аустрелиън Оупън. Проблемите за нея продължиха и на WTA 1000 турнира в Индиън Уелс, където напусна корта обляна в сълзи, но можем да сме убедени, че всички тези проблеми вече са зад гърба на японката, тъй като днес тя си осигури място в сблъсъка за титлата на надпреварата в Маями. 

На полуфиналите бившата №1 в света се изправи срещу Белинда Бенчич, която също не се радваше на особено добри резултати дотук през сезона. Въпреки това обаче швейцарката демонстрира отлична игра в хода на двубоя и успя да окаже сериозна съпротива на противничката си, ала Осака бе твърдо решена да не допусне четвърта поредна загуба от днешната си опонентка и я надигра с 4:6 6:3 6:4 след малко над 2 часа престой на корта, за да си осигури участие във финал за първи път от Откритото първенство на Австралия през 2021-ва, където нейна съперничка ще бъде победителката измежду Ига Швьонтек и Джесика Пегула.

Началото на сблъсъка бе изцяло в полза на Бенчич, която, подобно на предишните си 3 срещи срещу Осака, извади наяве най-доброто си лице. Тя пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина, което предизвикваше чести неточности от страна на световната №77. Швейцарката изключително успешно атакуваше колебливото второ подаване на четирикратната шампионка от Шлема, което я изведе до бързо изграден аванс от два брейка и 4:1. Последваха силни минути за японката, която започна да изостря ударите си и така върна единия от пробивите, но това далеч не бе достатъчно, тъй като оттам насетне Бенчич не показа слабост на сервис и съумя да удържи преднината си, откривайки сметката си в общия резултат.

Откриващите геймове на втората част представляваха истинско изпитание за сервиращите, чийто начален удар загуби своята ефективност. Двете си размениха по един пробив, след което броят на непредизвиканите грешки бе сведен до минимум и можехме да наблюдаваме редица вълнуващи размени, в които интензитетът бе на изключително високо ниво. В крайна сметка обаче Осака бе по-стабилната от двете, не допускайки нито миг разконцентрация, докато в шестия гейм ръката на швейцарката трепна, от което по-нискоранкираната състезателка побърза да се възползва, за да реализира пробив, оказал се решителен за изхода на сета в нейна полза.

Качеството на играта се запази и в третата част, когато темповите разигравания изобилстваха. Всяка една от двете тенисистки използваше по отличен начин всяка отворила се възможност пред себе си, за да ускори топката и да поеме инициативата. Този ритъм на игра се оказа по-благоприятен за Осака, която благодарение на мощните си удари съумяваше да си проправи път през великолепното представяне в дефанзивен план на японката и така да осъществи два брейка, повеждайки с 5:2. Олимпийската шампионка не се отказа и продължи борбата, но съвсем скоро бившата водачка в ранглистата вдигна победоносно ръце, след което не успя да сдържи емоциите си и се разплака.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сълзи от щастие: Осака сътвори бляскав обрат срещу Бенчич и ще спори за трофея в Маями! Мирела Николова
Теми:  
wta | белинда бенчич | маями | наоми осака | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook