Съперникът на Андреев в Мелбърн: Бивш ATP 1/2-финалист с победи над Шаповалов и Де Минор

от в 14:14 на 09.01.2023
Калоян Соколов

Изминалата нощ беше изключително специална за Адриан Андреев, който постигна първата си победа в квалфикациите на турнир от Големия шлем, надделявайки след тайбрек в третия сет над италианеца Франческо Маестрели. По този начин Андреев се приближи на само два успеха от класиране за основната схема в Мелбърн, а следващото препятствие пред него ще бъде Юрий Родионов.

23-годишният австриец отдавна е определян за един от най-талантливите млади играчи в Тура, но неговият буен нрав и липса на дисциплина са му попречели досега да постигне по-големи успехи. Левичарят е изключително вариативен тенисист, който удря много плоско топката и не изпуска възможност да атакува мрежата или да промени темпото с изпълнение на къса топка.

Досега Родионов е най-вече познат със спечелването на четири трофея от Чаланджър Тура, като два от тях дойдоха през миналия сезон и неслучайно той заема върховата си 123-та позиция в ранглистата. Освен това австриецът може да се похвали с достигане до полуфинала на ATP 250 състезанието в Щутгарт през 2021-ва, както и успехи над играчи от ранга на Денис Шаповалов и Алекс Де Минор.

15-тият поставен в пресявките е почитател на бързите настилки и определено условията в Мелбърн са по негов вкус, така че задачата на Андреев няма да бъде никак лесна. Същевременно световният номер 123 е крайно непостоянен в изявите си и често в миналото е допускал неочаквани поражения, което се случи включително и на турнира в София преди два сезона, когато беше надигран от Александър Донски.

Срещата между родният ни представител и Родионов ще се проведе в ранните часове на сряда, а програмата за вдругиден тепърва ще излезе наяве, но екипът на нашия сайт ще я сподели на секундата с вас.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съперникът на Андреев в Мелбърн: Бивш ATP 1/2-финалист с победи над Шаповалов и Де Минор Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | Аустрелиън Оупън | бгтенис | програма | следващ съперник | юрий родионов

Коментари





Следвайте ни в Facebook