Световната номер 226 спря Квитова в домашната ѝ надпревара

от в 21:39 на 12.07.2021
Калоян Соколов

Негативната серия на Петра Квитова продължава с пълна сила, след като двукратната шампионка от Шлема напусна турнира в Прага още на старта, отстъпвайки от световната номер 226 Ребека Шрамкова с 6:7(3) 6:3 4:6. Така топ поставената затвърди неубедителна си форма, която бе причината за нейното отпадане на старта и на Уимбълдън. Квалификантката пък записа своята най-голяма победа в кариерата, а сега я очаква труден двубой срещу една измежду Мона Бартел и Виктория Кужмова.

Първият сет наглед се развиваше според очакванията, като Квитова на два пъти сервираше за спечелването му, но допускаше рязки спадове във важните моменти и словачката отмъкна частта в тайбрек. Вторият сет отново стартира по-добре за местната представителка, само че този път тя не допусна да загуби ранно изградената от нея преднина и изравни общия резултат.

Решителният сет започна с надмощие за сервиращите, ала Шрамкова първа реализира пробив, който я доведе до преднина от 4:2. Оттам насетне последва странна поредица, тъй като никоя от състезателките не можеше да спечели подаването си, което беше изцяло в полза на аутсайдерката и изненадата беше факт!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световната номер 226 спря Квитова в домашната ѝ надпревара Калоян Соколов
Теми:  
wta | Обзори | петра квитова | ребека шрамкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook