Свитолина направи първа успешна крачка в похода си към дебютна титла от Шлема

от в 03:50 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Сезонът започна по кошмарен начин за Елина Свитолина, след като тя записа две загуби на подготвителните турнири преди Аустрелиън Оупън, където беше надиграна от далеч по-нискоранкирани състезателки и никой не я слагаше сред фаворитките в Мелбърн, но украинката вече изглежда в далеч по-добра форма и днес надигра с лекота световната номер 101 Фиона Феро - 6:1 7:6(4). Така поставената под номер 15 си осигури среща с още една представителка на Франция, а именно Хармони Тан.

Двубоят започна отлично за Свитолина, която неутрализираше с лекота мощните сервиси на своята опонентка и съвсем скоро имаше преднина от 4:0 гейма. Впоследствие Феро най-после съумя да се разпише в резултата, ала последва нов пробив полза на фаворитката и сетът бързо отиде в нейна полза.

Втората част предложи далеч по-сериозно количество битка, като двете върваха напълно равностйно до 4:4, само че тогава последва изненадващ брейк в полза на непоставената състезателка и тя се сдоби с шанс да сервира за вкарването на мача в решителен сет. Тогава обаче бившата номер 3 заигра изключително разумно и устояваше на натиска от другата страна на мрежата, което ѝ позволи да достигне до тайбрек и там тя не остави никакви шансове на опонентката си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина направи първа успешна крачка в похода си към дебютна титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook