Свитолина с разтърсващо обръщение: Опустошена съм, не мога да спра да плача

от в 15:48 на 27.02.2022
Мирела Николова

През последните дни Украйна и нейният народ преживяват истински кошмар, след като в четвъртък руският президент Владимир Путин обяви началото на военна инвазия в Украйна. Оттогава не спират да се появяват ужасяващи новини и кадри от ескалиращата с всяка минута ситуация в Украйна, в чиито градове непрекъснато се водят сражения, включително и в столицата Киев. Най-успешната украинска тенисистка Елина Свитолина изцяло съпреживява случващото се в нейната родина, а днес публикува в социалните си мрежи емоционално обръщение към Украйна.

"Писмо до моята Родина, 

В момента съм далеч от Теб, далеч от погледа на моите близки, далеч от моя народ, но сърцето ми никога не е било толкова топло и изпълнено с Твоята душа.

Трудно е да изразя колко си специална. За мен ти си силна, красива и уникална. Ти ми даде всичко и аз ценя всяка част от теб: твоята култура, твоето образование, твоите земи, твоите морета, твоите градове, твоите хора. Моите хора.

Сънародници мои, всеки ден се страхувам за вас. Опустошена съм, очите ми няма да спрат да плачат, сърцето ми няма да спре да кърви. Но аз съм толкова горда. Погледнете нашите хора, нашите майки, нашите бащи, нашите братя, нашите сестри, нашите деца - те са толкова смели и силни, борят се да Те защитят. Те са герои.

Ангажирам се с това да преразпределя наградния фонд от следващите си турнири, за да подкрепя армията и хуманитарните нужди, да им помогна да защитават Теб, нашата страна.

Украйна, Ти ни обединяваш, Ти си нашата самоличност, Ти си нашето минало и нашето бъдеще. Ние сме Украйна.

Нека светът го види и ни помогне, да обединим сили, за да Те защитим.

Ти си във всичките ми мисли и молитви. Ти си винаги с мен. Аз съм Украйна. Ние сме Украйна.

Елина Свитолина, горда украинка."

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Свитолина с разтърсващо обръщение: Опустошена съм, не мога да спра да плача Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | любопитно | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook