Тенис експерт: Федерер може да бъде заплаха дори на 40 години

от в 15:06 на 14.07.2021
Мирела Николова

Според множество тенис анализатори забележителната кариера на Роджър Федерер вече все повече приближава към своя край. През миналата година швейцарецът се подложи на операция на коляното, а завръщането му в професионалния тенис се оказва доста трудна задача. Маестрото достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън, където обаче допусна едно от най-болезнените си поражения срещу Хуберт Хуркач, губейки четвъртия сет с 0:6. 

И докато мнозина специалисти, сред които и Борис Бекер, вече напълно отписаха Федерер от битката за големите трофеи, то Дарън Кейхил е на противоположното мнение и смята, че 20-кратният носител на титли от Шлема все още може да бъде заплаха за конкурентите си. 

"Надявам се, че Федерер и Надал ще приемат изравняването на рекорда им от Джокович като голямо предизвикателство и извор на допълнителна мотивация. Роджър обаче ще трябва да подобри физическата си кондиция. На Уимбълдън изглеждаше, че изпитва трудности при придвижването си, което е знак, че коляното продължава да му създава известни проблеми. Неговото физическо състояние ще бъде от най-голямо значение и ако успее да се справи с това, определено може да бъде заплаха на US Open, въпреки че след по-малко от месец ще навърши 40 години. На Уимбълдън той винаги ще има своите шансове, така че стискам палци да се завърне в Лондон и през 2022-ра", завърши американецът.

Източник: TennisHead


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис експерт: Федерер може да бъде заплаха дори на 40 години Мирела Николова
Теми:  
atp | дарън кейхил | интервю | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook