Тенис показно: Неотразим Джокович даде само 3 гейма на Музети и е 1/2-финалист в Париж!

от в 21:08 на 04.11.2022
Мирела Николова

Новак Джокович установи безспорна доминация през последните години на Мастърс надпреварата в Париж, за което свидетелстват шестте му титли във френската столица, както и фактът, че всички значими рекорди на турнира са негово притежание. През настоящия сезон сърбинът продължава да бъде напълно безмилостен в зала "Берси", като днес негова жертва стана младата надежда на италианския тенис Лоренцо Музети, който не успя да окаже никаква съпротива на именития си опонент и бе тотално надигран след повече от безапелационното 6:0 6:3 за час и 15 минути престой на корта. По този начин балканецът продължава похода си към трети пореден трофей в Париж, като в полуфиналната фаза негов противник ще бъде победителят от мача между Стефанос Циципас и Томи Пол.

Дебютната част се превърна в истинска тенис лекция от страна на 21-кратния шампион от Големия шлем, който още от самото начало на срещата владееше изцяло инициативата и благодарение на няколко съвършено конструирани атаки поведе с ранен пробив и 3:0. Пълната му доминация се запази и след почивката, когато той продължи да бъде изключително прецизен в подбора на ударите си и тяхното насочване, не оставяйки шанс на съперника за успех. Същевременно играта на италианеца се влошаваше с всяка изминала минута и непредизвиканите грешки скоро надхвърлиха една дузина, което бе в основата на още два пробива в актива на фаворита и скоропостижен успех за него в сета след само 25 минути игра.

В началото на втората част миналогодишният шампион допусна рязък спад в концентрацията си, довел до поредица от непредизвикани неточности и първи брейк за италианеца. Щастието на Музети обаче не трая дълго, тъй като още в следващия гейм Джокович възвърна фокуса си и отново наложи своя ритъм на игра, поради което последва светкавичен рибрейк за 2:2. Оттам насетне Ноле бе безупречен във всеки един аспект от играта и точките в неговата сметка се трупаха една след друга. Така той реализира още един пробив и разви преднината си до 5:2, а два гейма по-късно си подпечата билета за полуфиналната фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис показно: Неотразим Джокович даде само 3 гейма на Музети и е 1/2-финалист в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | лоренцо музети | новак джокович | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook