Тенис показно: Шампионката от АО загуби само 2 гейма на старта в Индиън Уелс!

от в 01:05 на 11.03.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка постави ударно начало на тазгодишния си сезон, триумфирайки с първата си "мейджър" титла на Откритото първенство на Австралия, и макар победната ѝ серия да бе спряна на турнира в Дубай в края на миналия месец, то днес беларуската представителка отново излезе на победния път с повече от категоричен успех над бившата №67 Евгения Родина, която се завръща след майчинство и понастоящем заема 427-ата позиция в ранглистата.

Рускинята, която участва в WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс посредством "защитен ранкинг", не успя да окаже каквато и да е съпротива на втората поставена в схемата и след само 66 минути игра Сабаленка се поздрави с крайната победа, дошла след безкомпромисното 6:2 6:0. По този начин тя си осигури място в третия етап на турнира, където ѝ предстои да се изправи срещу украинката Лесия Цуренко.

От първите минути на срещата беларуската тенисистка налагаше много високо темпо на игра и не оставяше шансове на съперничката си да се задържи в разиграването. Фаворитката взимаше топката рано след отскока и не се колебаеше да ускори, с което предизвикваше множество неточности от ракетата на рускинята. Така шампионката от Мелбърн достигна до възможности за пробив във всяко едно от противниковите подавания и реализирайки два от шансовете си, успя да си узакони успеха в откриващия сет.

Статуквото на корта остана непроменено и във втората част, където Родина продължаваше да не може да противодейства на световната №2. Сабаленка наложи изцяло своята доминация и след същинско тенис показно осъществи три пробива, за да си подпечата победата и мястото в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис показно: Шампионката от АО загуби само 2 гейма на старта в Индиън Уелс! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook