Тенис за мир: Григор и Надал един срещу друг на корта в благотворително събитие

от в 12:49 на 11.01.2023
Мирела Николова

Tennis Plays for Peace е благотворителна инициатива, която стартира през миналата година и се стреми да подпомогне Украйна, която от февруари 2022-ра е под ударите на Русия. Събитието се проведе за първи път преди началото на миналогодишния US Open, когато бяха събрани 1,2 милиона долара. Същото събитие бе организирано и на Аустрелиън Оупън през днешния ден, като в него се включиха редица топ състезатели, сред които са Григор Димитров, Рафаел Надал, Мария Сакари, Александър Зверев, Анди Мъри, Даяна Ястремска, Франсис Тиафо, Кого Гоф и Алекс Де Минор. Събраните средства ще бъдат дарени на UNICEF и Global Giving с цел оказване на хуманитарна помощ на Украйна. 

Събитието се състоеше от няколко кратки демонстративни срещи на двойки, като в единия от двубоите един срещу друг излязоха Григор Димитров и Рафаел Надал, които си партнираха съответно с Алекс Де Минор и Мария Сакари. След няколко изиграни гейма българинът оформи тандем с украинката Даяна Ястремска, като в крайна сметка победата бе за отбора на нашето момче, който спечели с 4:2. Не крайният резултат обаче бе от значение, тъй като целият мач премина в шеги между играчите и опити за атрактивни удари, сред които се отличиха няколко форхенда на Матадора, както и смач с отскок на Димитров.

Освен това най-добрият ни тенисист взе участие и в специално предизвикателство, според правилата на което трябваше да вкара топка в един от двата детски басейна, поставени на корта. Нашият сънародник отново реши да предприеме атрактивен подход и изпълни по-голямата част от ударите между краката, като на няколко пъти бе само на няколко сантиметра от целта.

Събитието продължи близо 3 часа, а цялото видео от него можете да изгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тенис за мир: Григор и Надал един срещу друг на корта в благотворително събитие Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | григор димитров | любопитно | рафаел надал | украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook