Тежко поражение за Кузманов на Чаланджъра в Тампере

от в 14:48 на 21.07.2021
Владислав Риждов

Димитър Кузманов не успя да преодолее осминафиналната фаза на надпреварата в Тампере, Финландия. Българският състезател допусна тежка загуба от Кириан Жаке, след като водеше с 6:3 3:0, но накрай отстъпи с резултат 6:3 4:6 (5)6:7.

Откриващата част започна силно за втората ни ракета. Двамата взеха първите си сервис геймове, а след това дойде редът на Мико да поеме инициативата на корта. Кузманов материализира и двата шанса за брейк, до които достигна и преднината му бързо набъбна до 5:1. Сервирайки за сета обаче родният ни представител допусна лек пробив, което позволи на Жаке да намали част от пасива си и французинът записа следващите два гейма на сметката си. Все пак Мико не постави под съмнение това, че е бе по-добрият на корта и след като взе на нула подаването си, поведе уверено в отделните части.

Кузманов започна и втората част на високи обороти. Българинът рализира двоен брейк в началните минути и си изгради комфортен аванс от 3:0 в резултата. Мико обаче не съумя да задържи инерцията, в която бе навлязъл 20-годишният Жаке успя да се пребори за възстановяването на паритета. Впоследствие двамата се пробиха по още един път, преди младият фрамцузин да се възползва от колебливата игра на Кузманов и да измъкне втория сет в своя полза.

В решителната част двамата показаха колебания при сервис, като до 3:3 си бяха разменили общо четири брейка. В остатъка от срещата до нови пробиви не се стигна, въпреки че и двамата състезатели се осигуриха добри възможности. В крайна сметка се стигна до тайбрек, а в него двамата се движеха точка за точка. Първият минипробив бе на сметката на французина, след като Мико изкара форхенд в аут. Световният №346 затвърди аванса си и до края нямаше проблеми да затвори срещата в своя полза и да се поздрави с успеха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежко поражение за Кузманов на Чаланджъра в Тампере Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | кириан жаке | тенис турнир във финландия | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook