Тежък старт за световната №2: Жабер изпита проблеми, но не допусна изненада в Мелбърн

от в 12:55 на 17.01.2023
Мирела Николова

През миналогодишния сезон Онс Жабер пренаписа историята на арабския тенис, след като спечели WTA 1000 турнира в Мадрид и достигна до финалите на Уимбълдън и US Open. Днес тя стартира кампанията си на Откритото първенство на Австралия и макар да срещна сериозни затруднения в откриващия си двубой срещу Тамара Зиданшек, то световната №2 не позволи да се стигне до изненада и затвори срещата в своя полза след 7:6(8) 4:6 6:1. Така тя продължава напред към втория етап на надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с Алисън Риск или Маркета Вондрушова.

Сблъсъкът стартира без изненади, тъй като в самото му начало тунизийката взе ранно преимущество, за да поведе с пробив и 4:1. Последва обаче драстичен спад в нивото ѝ на представяне и непредизвиканите грешки от нейната ракета не спираха да се множат. Това позволи на Зиданшек да възвърне паритета за 4:4, а впоследствие и да вкара сета в тайбрек. Там словенката достигна до три сетбола, но след като не материализира нито един от тях, то в крайна сметка фаворитката успя да сложи точка на частта в своя полза.

Във втория сет световната №98 съумяваше да извади от равновесие своята по-високоранкирана противничка благодарение на плоските си и отлично насочени удари, с които принуждаваше Жабер да покрива цялата ширина на корта. С напредване на времето негативните реакции на арабката зачестяваха все повече, а крайно колебливата ѝ игра оказа своето влияние в края на сета, когато Зиданшек се възползва от открилата се възможност и вкара двубоя в трета решителна част.

Заключителният сет обаче пое в напълно различна посока, тъй като от началните минути тунизийската представителка бе пределно концентрирана и не отпускаше никакви лесни точки на опонентката си. Тя успя да намери правилния ритъм в играта си и стигна до реализирането на цели три пробива, за да запише шест поредни гейма на своята сметка, а с това и да се поздрави с крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тежък старт за световната №2: Жабер изпита проблеми, но не допусна изненада в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook