"Ти си просто велик": Джокович, Мъри и други топ играчи отдадоха почит на Дел Потро

от в 22:22 на 10.02.2022
Мирела Николова

Хуан Мартин Дел Потро ще остане завинаги в историята на тениса като един от най-сърдечните играчи, стъпвали някога на корта. През годините той спечели сърцата на милиони фенове по света, а уважението от страна на колегите му към него не е по-малко силно.

Въпреки че през годините Новак Джокович трябваше да понесе някои истински болезнени загуби от Делпо, сърбинът бе един от първите, които отдадоха заслуженото на Кулата от Тандил, като се обърна към него в Instagram с думите: "Благодаря ти, Делпо, за всички емоции! Ти си просто велик!".

Отделно от това от Tennis TV публикуваха видео в социалните мрежи, в което участие взеха Анди Мъри, Стефанос Циципас, Хуберт Хуркач, Жо-Вилфред Цонга, а ето и какво каза всеки от тях:

Стефанос Циципас: "Ако трябва да бъда откровен, Делпо е любимият ми тенисист заедно с Федерер. Някой, с чиито мачове израснах, някой, чийто стил на игра обожавах. Мисля, че остави много на тениса. Наистина е тъжно това, което се случва. Съчувствам му. Ще го помня дълго време, тъй като без съмнение повлия на кариерата ми, като бях дете." 

Анди Мъри: "Той страдаше видимо в продължение на дълго време. Знам какво е да бъдеш в позицията да нямаш други останали опции. Наистина е тъжно, тъй като трябваше да се сблъска с множество проблеми през кариерата си. Той винаги бе равностоен на топ играчите, винаги беше много опасен. Притежаваше сила, с която много малко състезатели в Тура могат да се похвалят. Форхендът му беше невероятен. Беше изключително интелигентен тенисист, което сякаш остана в сянката на неговата мощ.

Имаше много проблеми с китката през годините, трябваше да адаптира стила си на игра, да използва повече бекхенд слайс, но въпреки това продължаваше да играе напълно равностойно срещу най-добрите състезатели. Той е изключително популярен по целия свят, хората обожаваха да го гледат на корта. Много е тъжно и се надявам да бъде наред." 

Жо-Вилфред Цонга: "Той ще остави огромно наследство на Южна Америка. Направи много за тениса не само в Аржентина, но и извън нея. Беше един от хората, които успяваха да победят Голямата четворка. Мисля, че достави огромно удоволствие на феновете, тъй като беше специален, различен. Надявам се, че ще успее да се възстанови."

Хуберт Хуркач: "Имах шанса да тренирам с него веднъж или два пъти. Неговият форхенд, начинът, по който удряше топката, беше великолепен. Трудно е, когато си се борил толкова дълго време с контузии, да се завърнеш и скоро след това отново да получиш травма. Със сигурност му е било много тежко всичко това не само физически, но и ментално. Всичко, което е постигнал, което е дал на играта, силата, енергията - няма да бъдат забравени. Хората го обичаха, подкрепяха го. Страхотен тенисист и човек."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ти си просто велик": Джокович, Мъри и други топ играчи отдадоха почит на Дел Потро Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | жо-вилфред цонга | любопитно | новак джокович | стефанос циципас | хуан мартин дел потро | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook