Тя го направи отново: Остапенко затвърди успеха си над Халеп на РГ и е финалистка в Дубай!

от в 15:54 на 18.02.2022
Владислав Риждов

Йелена Остапенко не се слави с особено постоянство, но във всеки един момент е способна да поднесе изненада, както се случи през днешния ден на WTA 500 турнира в Дубай. Днес тя напомни за най-добрите си времена и елиминира Симона Халеп, връщайки ни към Ролан Гарос 2017 г., когато надделя именно над румънката, за да спечели най-големия трофей в кариерата си. Латвийката показа забележителна борбеност и успя да осъществи обрат над бившата №1 с 2:6 7:6(0) 6:0, класирайки се за финалния сблъсък в Дубай. 

Двете съпернички откриха сметките си с бързи сервис геймове, а равенството помежду им се запази до 2:2. Впоследствие Халеп се активизира и придоби инициативата на своя страна, което логично доведе до брейк за румънката. Двукратната шампионка в надпреварата затвърди убедително лидерството си, а до края не позволи на Остапенко да запише нито гейм повече, повеждайки в отделните части.

Ситуацията на корта претърпя обрат със старта на втория сет. Латвийката бе тази, който показа по-добра игра и диктуваше събитията в началните минути на сета. Това заслужено доведе до комфортната преднина от 3:0 за шампионката от Ролан Гарос 2017-а. Моментът ѝ на възход обаче бързо бе заличен от Халеп, която се пребори за изравняването на резултата и така борбата за частта започна отначало. От този момент нататък двете се представиха безупречно от линията за сервис и до изненади не се стигна. Така последва тайбрек, в който световната номер 23 беше безупречна и не остави никакъв шанс на Халеп, спечелвайки седем последователни точки на сметката си, за да изравни общия резултат.

Развръзката на втората част определено оказа влияние върху самочувствието на латвийката, която благодарение на изключително мощните си и дълбоко пласирани удари диктуваше всяко от разиграванията, рушейки успешно ритъма на игра на световната №23. От самото начало на сета Халеп бе бледа сянка на себе си, като грешките от нейната ракета не спираха да се множат и просто не ѝ позволяваха да се противопостави на Остапенко, която реализира цели 3 пробива и си гарантира място в сблъсъка за титлата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тя го направи отново: Остапенко затвърди успеха си над Халеп на РГ и е финалистка в Дубай! Владислав Риждов
Теми:  
wta | дубай | йелена остапенко | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook