Тийм: Новак няма да пропусне възможността да направи Календарен шлем

от в 14:42 на 23.08.2021
Диана Андреева

Доминик Тийм е аут от Тура до края на сезон 2021, тъй като контузия в областта на китката не му позволява да се състевава наред с останалите играчи. Това у и причината австриецът да разполага с повече свободно време и да взима участие в различните медийни изяви, в които разказва повече около състоянието си, както и коментира най-актуалното от света на тениса. Ето какво разказа в последното си интервю бившият световен номер три:

"Джокович ще направи Календарен шлем. Та това е мейджър турнир, а всички ние добре знаем колко целеустремен е Новак винаги, когато се състезава на тези турнири. Неговата воля и хъс ще го водят на US Open и той ще успее да спечели и последния за годината турнир от Шлема. Няма да пропусне възможността да запише името си в историята."

Тийм говори също така и за това колко трудно му е било да сложи край на сезона си толкова рано през годината. Австриецът е най-разочарован обаче от факта, че няма да може да вземе участие в Дейвис Къп, а ето какво точно сподели той: "Наистина ме боли. Именно сега Дейвис Къп ще се състои в родината ми, ала аз няма да бъда там, наред с останалите състезатели, за да представлявам родината си. На всичкото отгоре, ще се състезаваме с Сърбия и Германия - ще бъде истинско тенис зрелище. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм: Новак няма да пропусне възможността да направи Календарен шлем Диана Андреева
Теми:  
us open | голям шлем | доминик тийм | календарен шлем | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook