Новина от Англия: Джокович ще може да участва на Уимбълдън и без ваксина

от в 23:02 на 15.02.2022
Мирела Николова

През януари Новак Джокович бе депортиран от Австралия и лишен от възможност да се състезава за рекорден 21-ви трофей, след като визата му бе анулирана от министъра на имиграцията поради страх, че сърбинът би могъл да предизвика антиваксърски настроения сред австралийското общество. Днес световният №1 даде първото си интервю след събитията на Зеления континент, в което изрази категоричната си позиция, че е готов да жертва всички титли и рекорди, но не и да се ваксинира принудително. Запитан дали осъзнава, че отказът му от ваксинация може да му коства участие на Ролан Гарос и Уимбълдън, той отговори непоколебимо, че разбира ситуацията, в която е поставен, и ще плати цената за решението си.

Въпреки всичко обаче бившият британски тенисист Тим Хенман, който понастоящем е член на комисията на All England Club, заяви в скорошно интервю пред Radio 4, че има голяма вероятност Джокович да бъде допуснат да се включи в Откритото първенство на Великобритания дори и да не е ваксиниран:

"Не мисля, че участието на Новак на Уимбълдън е поставено под въпрос. На този етап турнирът ще следва правителствените разпоредби за влизане в Обединеното кралство. Малко вероятно е на Джокович да му бъде отказано разрешение да играе на Уимбълдън", каза британецът.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новина от Англия: Джокович ще може да участва на Уимбълдън и без ваксина Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | тим хенман | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook