Тим Хенман: Серина няма да спечели 24-та титла от Големия шлем

от в 14:03 на 25.08.2021
Диана Андреева

Серина Уилямс несъмнено е една от най-великите състезателки в историята на женския тенис. Американката е носителка на 23 титли от Големия шлем, а през годините е била многократно на върхи ни световната ранглиста. Но ще успее ли да достигне до така мечтания 24 мейджър трофей?

За последно Уилямс спечели подобно отличие на Australian Open 2017, а от тогава насам има цели четири финала, ала нито един от тях не е завършил в нейна полза. Дали времето на Серина е приключило или та ще успее поне още веднъж да бъде обявена за шампион на надпревара от Шлема? По този въпрос изказа мнението си Тим Хенман, а ето какво точно каза той:

"Шансът Серина да замине за Ню Йорк и да играе на US Open 2021 не е много голям, имайки се предвид физическото й състояние. С Федерер вече не са младежи. Макар и в началото на сезона да вярвах, че тя все още може да спечели титла от Шлема, в момента това ми се струва като прекалено далечно стъпало, до което тя не може да се изкачи.

Проблем е също така за Серина в момента, че има прекалено много класни състезателки в женския Тур. Тяхната игра, физическа подготовка - феноменални са. Женският тенис никога преди не е разполагал с толкова добри атлетки, а това прави задачата на Уилямс дори още по-трудна. Не вярвам, че ще успее да спечели мейджър трофей до края на кариерата си.", завърши Хенман. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тим Хенман: Серина няма да спечели 24-та титла от Големия шлем Диана Андреева
Теми:  
серина уилямс | тим хенман

Коментари





Следвайте ни в Facebook