Тинейджърките Гоф и Костюк вече са 1/8-финалистки!

от в 20:53 на 05.06.2021
Диана Андреева

Контузия принуди финалистката от Australian Open 2021 да се откаже по време на мача си срещу тинейджърката Кори Гоф. Коко спечели служебно американското дерби след един перфектно изигран първи сет - 6:1 и продължава уверено напред към четвъртия кръг на Ролан Гарос. Независимо че е едва 17-годишна, Гоф вече има зад гърба си достигане до 1/8-финалната фаза на три от общо четирите турнира от Големия шлем. 

Болката видимо изтезаваше Брейди още от първите й минути на корта. Американката допускаше немалко грешки, което в комбинация с бавно придвижване по корта, беше причината тя да не създаде абсолютно никакви затруднения на младата си сънародничка. Гоф се представи страхотно - допускайки едва една непредизвикана грешка, Коко затвори сета за 23 минути и по този начин си осигури мач с Онс Жабер. След края на двубоя Кори отдели специално време, за да пожелае на своята приятелка и колежка бързо възстановяване, а емоционалният момент бе заснет от фотографите на арената. 

Категоричен успех и за другата  тинейджърка в основната схема на Ролан Гарос 2021- Марта Костюк. Намиращата се в страхотна форма украинка не остави никакви шансове на световната номер 88 Варвара Грачева. След тчоно 61 минути игра 18-годишната Костюк се наложи - 6:1 6:2 и си осигури сблъсък с миналогодишната шампионка Ига Швьотек, която се намира в серия от девет последователни победи. Марта със сигурност щетрябва да покаже най-добрата си игра на корта, но ако задържи нивото си от днес, може и да затрудни поставената под номер осем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тинейджърките Гоф и Костюк вече са 1/8-финалистки! Диана Андреева
Теми:  
кори гоф | марта костюк | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook