Томова се бори, но отстъпи на Бушар в Истанбул

от в 14:40 на 09.09.2020
Димитър Беловски

Българката Виктория Томова не успя да се противопостави на бившата №5 Южени Бушар и напусна надпреварата от WTA International в Истанбул след загуба с 2:6, 4:6.

Мачът започна лошо за Вики още от самото начало – Бушар я проби на нула за 0:1. В следващия гейм Томова имаше възможност веднага да реализира пробив, след като поведе с 0:40, но за съжаление канадката успя да се измъкне и затвърди за 0:2. Последва нов пробив за намиращата се под №272 в момента Бушар и резултата стана 0:3. Томова съумя също да реализира брейк и намали до 1:3, но канадката отново възстанови двата пробива разлика, след като реализира нов брейк за 1:4. След това и Вики, и Бушар печелиха сервис геймовете си и така канадката спечели първата част след 2:6.

Втория сет също започна с пробив за Бушар, но във втория гейм на сета Томова се бори много здраво и проби при четвъртата си възможност за пробив за 1:1. За първи път в двубоя Вики излезе напред в резултата след спечелен трудно сервис гейм за 2:1. Бушар обаче реализира нов пробив за 2:3, но Томова показа характер и направи светкавичен рибрейк, с което изравни резултата – 3:3. За съжаление, обаче канадката показа, че е по-опитната тенисистка на корта и направи нов брейк за 3:4, което ѝ бе напълно достатъчно, за да спечели мача.

В следващия кръг Южени Бушар ще срещне топ поставената Светлана Кузнецова от Русия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томова се бори, но отстъпи на Бушар в Истанбул Димитър Беловски
Теми:  
виктория томова | истанбул | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook