Топ поставеният в пресявките спря Кузманов към основната схема на ATP турнира в Баня Лука

от в 15:59 на 17.04.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се чувства все по-комфортно на големите турнири и го доказа с достигането си до втория кръг на ATP 250 надпреварата в Маракеш. Мико тръгна от квалификациите на турнира в мароканската столица и записа три поредни победи, като накрая трябваше да се откаже още след втория гейм на двубоя си с бъдещия шампион Роберто Карбайес Баена, защото се сблъска с хранително натравяне и прекара следващите няколко дни на системи.

Изглежда обаче Кузманов бързо се е върнал към пика на своето здравословно състояние и вчера откри победоносно участието си в пресявките на друго ATP 250 състезание, а именно това в Баня Лука. Мико надви в последователни сетове тийнейджъра Лука Нарди, който преди броени дни записа участие в основната схема на Мастърса в Монте Карло и така родният ни представител си осигури сблъсък за влизане в основната схема с топ поставения Раду Албот (световен номер 110).

Срещата обаче не се разви никак благоприятно за нашия сънародник и молдовецът си отмъсти за поражението, което втората ни ракета му нанесе на Чаланджъра в Роан през миналия ноември. Фаворитът контролираше развоя на срещата от началото до самия край и заслужено се наложи с 6:3 6:3.

Мачът започна от самото начало трудно за Кузманов, който трябваше да спасява точка за пробив още в откриващия си сервис гейм и макар да измъкна подаването си, то по-високоранкираният играч реализира брейк веднага след това и оттам насетне с лекота ръководеше развитието на откриващата част. Българинът също стабилизира изявите си на начален удар, но бе напълно безпомощен на ретур и дори накрая инкасира още един брейк, с който предаде сета.

Втората част стартира далеч по-оптимистично за Мико, който се сдоби с три поредни възможности за пробив, само че не реализира нито една от тях и Албот отново пое инициативата в двубоя, изграждайки наглед незаличим аванс от 5:1 гейма. Пловдивчанинът обаче беше твърдо решен да се бори и скоропостижно върна един от двата брейка, за да намали пасива си до 3:5. Родният ни представител дори се сдоби с два шанса да заличи и втория си пробив изоставане, но пропусна форхенд от изключително удобна позиция и изглежда загубата на въпросното разиграване го пречупи, защото той не взе нито точка повече до приключването на сблъсъка.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният в пресявките спря Кузманов към основната схема на ATP турнира в Баня Лука Калоян Соколов
Теми:  
atp | баня лука | бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook