Топ поставеният Зверев е аут от турнира в Мюнхен след загуба от световния №107!

от в 16:22 на 30.04.2021
Мирела Николова

Намиращият се на 107-а позиция в световната ранглиста Иля Ивашка поднесе най-голямата изненада през тази седмица, елиминирайки първия поставен в схемата в Мюнхен - Александър Зверев. 2 часа и 36 минути бяха необходими на беларуският представител да триумфира с най-значимата победа в кариерата си след 6:7(5) 7:5 6:3 и да си осигури сблъсък за място на финала с друг представител на домакините - Ян-Ленард Щруф.

Беларусинът навлезе уверено в мача и благодарение на смелата си игра от дъното на корта в откриващите геймове успя за реализира ранен брейк и да се оттегли на първата почивка с аванс от 2:1. Той съумя да съхрани стабилното си ниво на игра почти през целия първи сет, но сервирайки за спечелване на частта допусна спад в концентрацията си и позволи на своя противник да се завърне в последния възможен момент - 5:5. Този толкова оспорван сет бе решен в тайбрек, в който Зверев се оказа по-стабилният тенисист от двамата и поведе в отделните части.

Следващият сет се разви равностойно и с изключение на втория гейм, в който Зверев трябваше да спасява подаването си от 0:40, никой от двамата не срещна проблеми в запазването на паритета до 4:4. Тогава представителят на Германия пласира поредица от страхотни ретури, за да се доближи само на гейм от крайната победа. Това обаче бе последният гейм на сметката на германеца, чийто сервис напълно изчезна и по този начин Ивашка спечели следващите две противникови подавания, с което вкара срещата в трета решителна част.

Световният №107 запази устрема си и набързо поведе в резултата с пробив и 4:1. В средата на сета германецът вдигна нивото си и стопи изоставането си, заличавайки допуснатия по-рано брейк. Още в следващия си сервис гейм обаче Саша допусна цели 3 двойни грешки, които предрешиха изхода на двубоя в полза на Иля Ивашка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният Зверев е аут от турнира в Мюнхен след загуба от световния №107! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Иля Ивашка | мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook