Този път окончателно: Ким Клайтерс прекрати своята кариера

от в 17:02 на 12.04.2022
Калоян Соколов

Ким Клайстерс е една от най-големите легенди в модерната история на женския тенис и всички тръпнехме в очакване да разберем дали белгийката е способна да направи още едно магическо завръщане, след като преди две години обяви, че ще се завърне на корта. Припомняме ви, че някога Клайстерс беше прекратила кариерата си за повече от 30 месеца, защото забременя и впоследствие веднага спечели титлата от US Open, макар че изобщо не фигурираше в световната ранглиста.

Сега обаче обстоятелствата бяха още по-тежки, тъй като Ким не се беше състезавала от 2012-а насам и вече беше на сериозната спортна възраст от 36 години. Освен това бившата номер едно имаше сериозни проблеми със своето лично тегло, което я правеше значително по-ограничена в нейното движение по корта. Всичко това попречи на четирикратната шампионка от Шлема да се изяви на познатото ниво и тя записа пет поражения от също толкова изиграни срещи.

Пандемията от коронавирус пък избухна точно малко след това и Клайстерс трябваше да загуби още ценни месеци, като това се оказа пагубно за нея и тя не може да намери нужното време, за да поддържа достатъчно добра състезателна форма. Днес самата белгийка оповести, че няма намерение да продължава с опитите си да възроди своята кариера и ще се посвети изцяло на семейството си, а ето какво още казва тя:

"Искам да споделя с вас, че реших повече да не играя официални турнири. Нямам търпение да видя какви нови приключения ще се изпречат на пътя ми. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през последните две години" - завършва тенис легендата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kim Clijsters (@clijsterskim)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Този път окончателно: Ким Клайтерс прекрати своята кариера Калоян Соколов
Теми:  
wta | ким клайстерс | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook