Трети пореден финал: Швьонтек обърна световната №6 и е на крачка от титлата в Сан Диего!

от в 04:19 на 16.10.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек завладя кортовете в САЩ в заключителната част от ежегодното турне и покори US Open, като триумфира с титлата, явяваща се нейна трета от Големия шлем. Полякинята се завърна обратно в игра за надпреварата в Острава, където серията ѝ от 10 поредни победи беше спряна във финала от бъдещата шампионка Барбора Крейчикова, ала пък това по никакъв начин не сломи световната номер едно и тя отново демонстрира най-добрия си тенис през тази седмица на американска земя. Световната номер едно постигна вече два успеха на турнира в Сан Диего, надигравайки младите Кинуен Женг и Кори Гоф, преди днес да се разправи с първата ракета на домакините в лицето на Джесика Пегула след 4:6 6:2 6:2, с което се класира за финала и ще спори за отличието срещу една измежду Даниел Колинс и Дона Векич.

В началото на двубоя никоя от двете представителки на топ 10 не се нагърбваше с това да поеме инициативата, като градеше играта си около своите подавания. Първа пробойни в сервиса на съперничката намери Ига и се възползва, за да поведе с пробив аванс, но неочакван спад в представянето ѝ, който беше посрещнат от сериозен подем на Пегула, означаваше сензационен обрат в резултата след четири поредни гейма на сметката на американката, с които и откриващият сет.

В този момент срещата беше прекъсната поради пауза за дъжд, която продължи малко над час, а след подновяването на играта то станахме свидетели на доминация във всяко едно отношение от страна на фаворитката. Швьонтек не мина без трудности и трябваше да отразява брейкбол, но именно тогава беше на най-високо равнище и получила поредната доза вдъхновение тя беше безмилостна срещу световната номер 6, изравнявайки резултата в отделните сетове.

Стартът на решителния трети сет далеч не беше лишен от вълнуващи моменти и шансове за пробив имаше пред всяка от полуфиналистките, като сериозно разочарование се изписа по лицето на домакинската представителка, след като тя пропиля цели три в петото подаване за частта. Това се оказа и повратната точка на сблъсъка, поради факта че световната номер едно покачи нивото си до неузнаваемост и нагледно показа защо се превърна в абсолютен доминант на женската тенис сцена през сезона, като не отпусна нито гейм повече на Пегула и се поздрави с 63-ата си победа за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трети пореден финал: Швьонтек обърна световната №6 и е на крачка от титлата в Сан Диего! Мартин Петков
Теми:  
wta | джесика пегула | ига швьонтек | сан диего

Коментари





Следвайте ни в Facebook