Трикратна шампионка в Мадрид се сбогува с тазгодишния турнир още на старта!

от в 19:41 на 29.04.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон се развива крайно негативно за Петра Квитова, която е далеч от най-добрите си времена на корта и днес инкасира четвърто поредно поражение. Трикратната шампионка от WTA 1000 надпреварата в Мадрид трябваше да напусне тазгодишното издание още на старта, след като отстъпи на световната №35 Жил Тайхман в последователни сетове - 3:6 5:7. Така швейцарката се класира за втория етап на турнира, където ще се изправи срещу Лейла Фернандес, заела челното място в схемата след отказването на Ига Швьонтек. 

В началото на срещата сервисът и на двете състезателки не бе на необходимото ниво, поради което станахме свидетели на размяната на два пробива. С напредване на времето Тайхман успя да стабилизира представянето си, но непредизвиканите грешки от страна на чехкинята продължиха да валят, което доведе до пробив на нула и аванс за по-нискоранкираната тенисистка с 5:2, който съвсем скоро прерасна в сет в нейния актив.

Тайхман пренесе устрема си и във втората част, която стартира с брейк в нейна полза и 2:0. Швейцарката допусна спад в концентрацията си в шестия гейм, от който Квитова не пропусна да се възползва, за да се върне в битката, изравнявайки резултата за 3:3. Последваха няколко рутинно спечелени гейма от сервиращите и паритетът се запази до 5:5, но тогава световната №35 осъществи късен пробив, който впоследствие се оказа решителен за изхода на мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трикратна шампионка в Мадрид се сбогува с тазгодишния турнир още на старта! Мирела Николова
Теми:  
wta | жил тайхман | мадрид | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook