Трима тенисисти са в топ 10 на най-високо платените спортисти на Олимпиадата!

от в 15:33 на 19.07.2021
Мирела Николова

Тенисът е сред спортовете, в които играчите се радват на едни от най-високите наградни фондове, а голямото медийно внимание през последните години мотивира спонсорите да инвестират все повече средства в своите представители. Това се потвърждава и от най-новата класация на Forbes, фокусираща се върху най-добре платените спортисти на Олимпийските игри в Токио. Според нея цели трима тенисисти са в челната десетка в лицето на Наоми Осака, Новак Джокович и Кей Нишикори, като двама от тях попадат дори в топ 5.

Наоми Осака не само че е най-високо платената тенисистка, но и се нарежда на второ място сред всички спортисти, участващи на Олимпиадата. През периода от 1 май 2020 г. до 1 май 2021 г. японката е получила 60 милиона долара, включващи както печалби от наградни фондове, така и премии от спонсори, като по този начин тя чупи досегашния рекорд за най-много спечелени пари от някоя спортистка за една година. В подреждането на Forbes преди Осака е само американската баскетболна звезда Кевин Дюрант, който може да се похвали със 75 милиона долара.

Новак Джокович, който спечели последните три турнира от Големия шлем, е завоювал 34,5 милиона долара, които му отреждат четвъртата позиция. На седмо място пък се класира Кей Нишикори с 30,5 милиона.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трима тенисисти са в топ 10 на най-високо платените спортисти на Олимпиадата! Мирела Николова
Теми:  
atp | forbes | wta | любопитно | наоми осака | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook