Труден старт, но отличен финал: Кузманов донесе първа победа за България на Купа "Дейвис"!

от в 17:29 на 04.03.2022
Мирела Николова

Втората ракета на България Димитър Кузманов откри с двусетов успех двубоя между България и Парагвай в плейофите на Световна група II на Купа "Дейвис". Българинът стартира трудно срещата си срещу световния №1985 Ернардо Ескура, който успяваше да остане равностоен на нашето момче в първия сет, но впоследствие националът ни превключи на съвсем друга предавка и бе безапелационен във втората част, за да подпечата победата с крайното 7:6(5) 6:0, с което осигури предимство на страната ни в общия резултат.

Противно на очакванията, началото на двубоя бе напълно равностойно, тъй като и двамата тенисисти печелеха безпроблемно сервис геймовете си и паритетът не бе заплашен до 3:3. Последва обаче драстичен спад в концентрацията на родния ни представител, който допусна серия от непредизвикани неточности, довели до изоставане с 0:40 и три поредни брейкбола за опонента. Изправен до стената обаче, пловдивчанинът за пореден път засвидетелства своя непреклонен дух и веднага се мобилизира, за да спечели последвалите пет разигравания, с което отново се подаде напред в резултата.

От своя страна, парагваецът бе непоколебим в подаванията си и благодарение на изключително ефикасния си сервис поддържаше равенството в геймовете, не позволявайки на сънародника ни да достигне до нито една възможност за пробив в хода на цялата първа част. При 5:5 Ескура отново постави под огромно напрежение втората ни ракета, достигайки до скрит сетбол, но и този път Мико не трепна и излезе невредим от затруднената ситуация, гарантирайки си минимум тайбрек. Дългият гейм не изневери на случващото се дотук и също бе много оспорван, но късен минипробив на пловдивчанина добави откриващия сет в неговия актив.

Успешният финал на първата част определено внесе спокойствие в действията на Мико, който още от дебютните минути на втория сет пое контрола върху събитията, реализирайки пробив в първия възможен момент, като впоследствие дублира преднината си, за да се оттегли на почивката с аванс от 3:0. Офанзивата на сънародника ни не спря дотук и той продължи да властва на корта благодарение на мощните си и отлично пласирани удари, като същевременно умело се възползваше от непрестанните грешки от ракетата на Ескура, чиято игра претърпя пълна катастрофа и подпомогна втората ни ракета в осъществяването на три брейка. В хода на целия сет Кузманов отпусна едва една точка на собствен сервис, с което лиши от възможности за обрат своя съперник, за да донесе първа победа на България за Купа "Дейвис"!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Труден старт, но отличен финал: Кузманов донесе първа победа за България на Купа "Дейвис"! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | купа дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook