Циципас бе на косъм от отпадането, но запази Олимпийската си мечта жива!

от в 13:17 на 25.07.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас бе на път да се сбогува с Олимпийската си мечта още в своя дебют на Игрите, но гъркът намери нужните сили, за да сломи съпротивата на ветерана Филип Колшрайбер и го надигра с 6:3 3:6 6:3. По този начин гъркът си спечели възможността да вземе реванш от Франсис Тиафо, който го острани в първия кръг на Уимбълдън. Триумфът на Стефанос пък е първият за гръцкия мъжки тенис на подобен форум от 97 години насам.

Нещата започнаха отлично за световния номер четири, а непоставеният играч изобщо не можеше да противодейства на атаките от другата страна на мрежата и бързо се оказа догонващ със сет пасив, като витаеше усещането за бърза предстояща победа в полза на Циципас. Ролите обаче изведнъж се обърнаха и Колшрайбер показа богатия си арсенал от удари, сменяйки непрекъснато темпото на игра чрез излизания към мрежата и неочаквани къси топки.

Елементът на изненада определено сработи, защото германецът изравни общия резултат и дори поведе с пробив в решителната част, само че фаворитът не позволии негативните емоции да го завладеят и отново заигра на познатото си ниво, което го отведе до успеха в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас бе на косъм от отпадането, но запази Олимпийската си мечта жива! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | олимпиада | стефанос циципас | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook