Циципас за паузите: Мъри постъпи по същия начин, когато спечели първия си Шлем

от в 14:59 на 02.09.2021
Калоян Соколов

Темата за Стефанос Циципас и неговите тоалетни паузи се превърна в една от основните такива, след като гъркът на два пъти напусна корта по време на двубоя си срещу Анди Мъри и се връщаше далеч след допустимото за това действие време. Британецът пък не бе никак впечатлен от поведенеито на световния номер три, признавайки как е изгубил уважението си към него, докато самият грък заяви, че по никакъв начин не нарушава правилата и не разбира публичното недоволство.

Циципас дори отново прибегна до същото действие през вчерашния ден, когато се възползва от възможността за такава пауза между сетовете в битката си от втория кръг на Откритото първенство на САЩ срещу Адриан Манарино и впоследствие се завърна освежен, за да спечели с лекота четвъртия сет. Това предизвика множество освирквания по трубините към него, а ето как самият състезател коментира събитията в последната си пресконференция:

"Смятам, че аз и Анди трябва да обсъдим случилото се, тъй като няма точно правило, което да казва колко време точно да продължават въпросните почивки. Аз лично ги харесвам, защото е далеч по-удобно да играеш със сухи дрехи и се чувствам изключително освежен, отървавайки се от потта по цялото ми тяло. Всеки има свой собствен тайминг, макар че се старая да бъда максимално бърз. Просто понякога имам нужда от малко повече време.

Имам въпрос към вас. Поначало не се меся в чуждите работи, но си спомням как Мъри взе точно такава дълга пауза във финала си на US Open срещу Новак Джокович и след това спечели петия сет. Може ли да проверите този случай? Отнело му е по-малко от три минути? Значи искате да кажете, че няколко минути в повече правят толкова голяма разлика - завърши финалистът от Ролан Гарос.

Източник: Tennishead.net

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас за паузите: Мъри постъпи по същия начин, когато спечели първия си Шлем Калоян Соколов
Теми:  
us open | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook