Циципас записа рутинен успех в Лион и ще спори с млада италианска надежда на полуфиналите

от в 14:32 на 21.05.2021
Мирела Николова

Вторият поставен в схемата на надпреварата от категория АТР 250 в Лион - Стефанос Циципас, не срещна никакви затруднения в четвъртфиналния си двубой срещу Йошихито Нишиока и намери място сред финалната четворка на турнира. Гъркът записа нов рутинен успех с 6:3 6:4 за само 64 минути игра и така си осигури сблъсък срещу Лоренцо Музети. 

В откриващия сет Стефанос поставяше под напрежение голяма част от подаванията на своя опонент и бе само въпрос на време пробивът да стане факт. Това се случи в шестия гейм, когато Циципас бе изключително агресивен от ретур и достигна до 3 поредни брейкбола, още първият от които успя да материализира. Световният №5 бе напълно непоколебим в своите сервис геймове и безпроблемно поведе в отделните части.

Доминацията на гърка продължи и във втория сет, тъй като той отново се възползва от неубедителния начален удар на Нишиока, за да реализира пробив за 2:1, който се оказа напълно достатъчен за втория в схемата да затвори двубоя в своя полза.

В спор за място на финала Циципас ще срещне 19-годишния Лоренцо Музети, който по-рано днес се справи със съпротивата на световния №55 Аляж Бедене. Младата италианска надежда показа страхотна стабилност от дъното на корта, както и отлична вариативност в ударите си, което бе и ключът към победа в последователни сетове - 6:3 7:6(2), класирала го на полуфиналите в Лион.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас записа рутинен успех в Лион и ще спори с млада италианска надежда на полуфиналите Мирела Николова
Теми:  
atp | аляж бедене | йошихито нишиока | лион | лоренцо музети | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook