Цветана Пиронкова започна участието си на Ролан Гарос 2021 с трисетов успех!

от в 21:25 на 25.05.2021
Диана Андреева

Подкрепяна от своя сънародник Димитър Кузманов, Цветана Пиронкова откри кампанията си на Ролан Гарос 2021 с победа. Българката предаде откриващия сет, но все пак успя да реализира обрат и в крайна сметка сломи съпротивата на световната номер 164 Каролин Долехайд. Пиронкова се нуждаеше от малко над два часа, за да може след 6:7(7) 6:2 6:4 да се поздрави с успех и по този начин да запази шансовете си за класиране в основната схема. В следващия квалификационен кръг тя очаква младата Сюзан Бандечи. 

Цвети започна мача на много високи обороти. Още от първите точки българката откри слабите места на своята опонентка и започна да я атакува именно там, което даде мигновен резултат. Пиронкова си осигури солиден аванс от 4:1, но Долехайд показа, че няма да се предаде без бой. Американката съумя да направи два рибрейка, а това доведе до решаващ дълъг гейм. В тайбрека Пиронкова имаше своите добри моменти и неведнъж задаваше темпото в разиграванията, ала се поддаде на напрежението и в крайна сметка отстъпи със 7:9 точки. 

Подобно на откриващия сет, след почивката Пиронкова демонстрира впечатляващ тенис и заслужено излезе напред в резултата с 2:0. Макар че българката допусна моментен спад в нивото си, тя съумя да възвърне преднината си. Този път втората ракета на страната ни при дамите не се поколеба и безпроблемно се наложи с 6:2, възвръщайки паритета в отделните части. 

В последния сет Цвети напомни за най-добрите си времена в Тура. В началото на решителната част българката насочваше перфектно агресивните си удари, а на сервис бе неотразима, което доведе до 3:1 в нейна полза. Независимо от наглед стабилния аванс за нашата състезателка, Долехайд за пореден път се завърна в резултата, като световната номер 164 дори поведе с пробив и 4:3, но не съумя да спечели нито гейм повече и в крайна сметка предаде срещата в полза на Пиронкова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Цветана Пиронкова започна участието си на Ролан Гарос 2021 с трисетов успех! Диана Андреева
Теми:  
пиронкова | ролан гарос квалификации | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook