Турнирът в Маракеш: Алиасим и Гофен поставят начало на сезоните си на клей (жребий)

от в 07:00 на 03.04.2022
Владислав Риждов

След две седмици, изпълнени с емоции от Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, е време да се пренесем в Северозападна Африка и да дадем началото на сезона на клей. Това ще стане с АТР 250 надпреварата в Маракеш, която ще се проведе между 4 и 10 април. Състезанието в мароканския град ще направи своето завръщане обратно на тенис картата, след като за последно се проведе по това време през 2019-а. Въпреки отсъствието на голяма част от топ състезателите в Grand Prix Hassan ll ще можем да видим цели седем представители на топ 50.

Основен фаворит за трофея е Феликс Оже-Алиасим и съвсем закономерно той е в ролята на водач в схемата като световен номер 9. Единственият член на първата десетка има наглед лесно предизвикателство в откриващия си мач, след като жребият го противопостави срещу местния парламент Елиот Беншетри, а при евентуален успех канадецът може да срещне Талон Грикспор за място на четвъртфиналите.

В половината на топ поставения са още Алексей Попорин, Лоренцо Музети, Иржи Весели, както и Ботик ван де Зандсхулп, който съвсем наскоро надигра Алиасим в Индиън Уелс и определено ще бъде интересно да ги видим отново един срещу друг. В долната част пък можем да видим още познати ни имена, като например Даниел Еванс, който е в ролята на поставен под №2. Жребият за британеца обаче не бе никак благосклонен, изправяйки го срещу един от бившите шампиони в турнира - Пабло Андухар. Победителят от този сблъсък ще премери сили срещу Давид Гофен или квалификант. В тази половина също така личи и името на Ришар Гаске, който започва участието си с мач срещу Хенри Лааксонен, а на четвъртфиналите може да се срещне с Алехандро Давидович Фокина, който има едва една победа на сметката си от Аустрелиън Оупън насам. Цялата схема за започващата утре надпревара може да видите тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Турнирът в Маракеш: Алиасим и Гофен поставят начало на сезоните си на клей (жребий) Владислав Риждов
Теми:  
atp | атп | жребий | маракеш | ришар гаске | тенис турнир в маракеш | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook